1.

RICCOS KAFFEBAR
250 m herfra

Invitér vennerne forbi til en kop kaffe på din lokale kaffebar.

På Riccos kaffebar er der højt til loftet og legerum til de mindste. Her hersker tidsfordriv, hverdagsdates og hyggesnak for både børnefamilier, studerende og kaffenørder.

På Sluseholmen 28 kan du både arbejde koncentreret ved vinduesbordene, slænge dig med en god bog i en af krogene eller købe kunst-litografier og antikvariske bøger fra Rubæks Antik variat i vægreolen. Riccos er nabolagets naturlige åndehul – og der er altid plads til en til.

2.

Lystfiskeri fra den gamle slusebro
350 m herfra

Find det perfekte lystfiskersted – og få vind i håret og ørred på krogen.

Helt ude ved den yderste spids af Ved Slusen ligger den gamle Slusebro. Med Amager Fælled i ryggen, Sjællandsbroen på højre hånd og udsigten over Sydhavnen er det et paradis for lyst fiskere i alle størrelser.

Du kan også gå ud på en af de små broer – eller kaste snøren ud fra molen. Her er vejledende skilte, der forklarer hvilke fisk , man kan spise, og hvilke fisk , der ikke skal lægges på stegepanden

3.

Restaurantskibet Vandvid i sydhavnen
400 m herfra

Smag på frisk fangede delikatesser på Sluseholmens helt eget økologiske restaurantskib.

Gå ombord i den flydende restaurant Vandvid og oplev en spændende 6-retters langbordsmiddag – eller sæt tænderne i den lækre brunchbuffet med hjemmebagt brød og rugbrød fra Bagerdygtigt i Sydhavnen.

På restaurant Vandvid er der plads til 70 spisende gæster med fri udsigt til vandet og himlen. I de store plantekasser på taget og dækket dyrkes grøntsager og krydderurter, som serveres ombord. Kom til Sydhavnsfestival i juni og hør livemusik , fejr weekenden med et glas hjemmelavet rabarberlimonade med mynte og lime – og udforsk et økologisk menukort med smag

4.

Husbådene og de røde bådskure mod sluseløbet
450 m fra din hoveddør

Oplev det gamle Sluseholm mellem kolonihaver og lystbådehavn.

Længst mod øst ligger den røde kolonne af lave, velholdte træhuse mod Sluseløbet. Her bor Bådklubben Valby – en helt særlig blanding af kolonihaveforening og lystbådehavn.

I sommerhalvåret er bådklubben et naturligt samlingspunkt for de lokale, komplet med 85 bådpladser, promenadedæk og en særlig kajakafdeling for de aktive livsnydere. Mærk den varme autentiske atmosfære fra havnemiljøet, mens du går af tentur langs Sluseløbets hyggelige stier.

5.

Havnebadet Sluseholmen
500 m fra din hoveddør

Nyd en for friskende dukkert i det smukke friluftsbad i Københavns Sydhavn.

Havnebadet Sluseholmen er et beskyttet lagunelignende område med fire bassiner til både børn, unge og voksne vandhunde, der dyrker udspring. Friluftsbadets udformning er inspireret af koralrevets mange former og bevægelser – og kaldes der for også Koralbadet.

Slæng dig på trædækket langs de havblå bassiner, dyk 3-5 meter ned i motionsbassinet eller hop i bølgerne fra udspringsbroens 1,5 meters og 3 meters udspringsplatform.

6.

Med havnebus til hovedstaden
500 m herfra

Tag på sightseeing med havnebus 992 fra Teglholmens Østkaj og se Københavns historiske bygninger fra kanalerne - i dagslys eller i skumringen.

Fra Teglholmen sejler I ud mod Bryggebroen og Fisketorvets mange shoppingmuligheder – og videre ud forbi Det Kongelige Bibliotek og Knippelsbro, videre til Nyhavns livlige facader og caféer – helt ud til Operaens prisbelønnede arkitektur og skønne musik .

Ja, måske endda helt ud på Nordre Toldbod for at se havfruer?

7.

Den skjulte badebro ved Metropolis
650 m herfra

Gå på opdagelse ef ter gemte stillestunder under futuristiske Metropolis.

Aftenture på Sluseholmen er stemningsfyldte og beroligende. Læg vejen forbi det perlemorsbelagte Metropolis på nordspidsen af Sluseholmen og indtag solnedgangen fra træbroen under boligtårnets trædæk , helt tæt på vandspejlet og med silhuetten af Københavns havn.

8.

Kulturhuset Teglværket
900 m herfra

Sluseholmens helt egen lille udgave af Papirøen.

Kulturhuset Teglværket er et ægte fristed for leg og hygge med Sluseholmens byfællesskaber – hvad end du er til et spil Kubb på stranden eller den store Beer Pong Tournament med naboerne.

Her kan du nyde en kold øl i strandbaren, danse til livemusik, tage familien med til bålhygge og familieyoga, gøre sjove loppemarkedsfund eller smage på lækker streetfood, kaffe og cocktails fra Teglværkets madmarked.


9.

Picnictur i Amager Fælled
1,3 km herfra

Luft familien i Ørestadens grønne baghave – fyldt med aktiviteter.

Tag cyklen til Amager Fælled og hold legedag i naturens helt egen legeplads. Snup et spil fodbold på fodboldfællederne, byg en hule, find vilde bær, pluk blomster i det høje græs og hold picnic ved Grønjordssøen. Her er frirum for hele familien!

Læn dig tilbage med en god bog og lyt til nattergalens sang i tjørnekrattet, prøv kræfter med drage- og modelflyvning, tag på ridetur hos Rideskolen Ballonparken eller udforsk dyrelivet med familiens mindste – og hils på pungmejser, fiskehejrer, vandrefalke, ræve og søernes mange frøarter.

10.

Klappe får og alpakaer på sydhavnstippen
1,7 km herfra

Få varmet hænderne i en dejlig, blød fårepels – med tilhørende græssefår.

Når sommerhalvåret starter på Sydhavnstippen, er det tid til fåreklapning og lamasafari for hele familien. Tag cyklen til Valby Parken langs lindealléen mod vandet og gå på tur i de grønne, runde temahaver langs stien til fåre- og lamaindhegningerne på tippen.

Her går de klappevenlige alpakaer, gotlænder- og texel-får og bekæmper kæmpebjørnekloen fra april til september – og herfra kan I let komme helt ned til vandet. Sid på tippens sten ud mod havet og nyd den udstrakte udsigt til Amager midt imellem fugleliv, kajakroere og grønne bakker.