VERDENS BEDSTE INDFLYTTERGAVE

Solens stråler danser i vandkanten ved kanalerne. Café Riccos summer af studiegrupper, der vender sider i universitetsbøger, kontornomader, der skriver på deres medbragte Macs og kaffebønner, der brygges til en krydret kop bag disken.

Det er sommer på Sluseholmen.

100 meter længere nede af gaden bor iværksætteren Michael på 32 med sin franske bulldog Charlie, i deres 3-værelses lejlighed med udsigt over kanalerne. Her har de boet siden september sidste år, hvor de flyttede fra Østerbro.

Med en opvækst i Jyllands åbne byfællesskaber og grønne skove, savnede han et sted, der kunne rumme både by og natur.

Det var den særlige kombination af vand og storby, der fik Michael til at forelske sig i Sluseholmen.

Men den største indflyttergave i købet af ejerlejligheden var naboskabet. ”Jeg synes det var en positiv oplevelse at flytte herud. Det er et meget behageligt område med gode naboer og fedt fællesskab – og der er rigtig mange initiativer, der bliver startet herude”, fortæller han og tager mobilen frem fra lommen. Med pegefingeren scroller vi igennem ejerforeningens Facebook-feed, der rummer adskillige invitationer til grillfester, åbne kaffe dates og kreative tiltag for at passe på området. ”Man deles om at gøre det til et bedre sted at bo”, forklarer han.

Langs butiksstrøget triller to nybagte mødre deres barnevogne forbi. Altandøren står på klem. Der er en beroligende gyngen fra vandet i kanalen og en syngende rullen fra havet, når det rammer molen. På den anden side af kanalen vokser Løvholms nye byggeri frem mellem butikstrøg og den lille badebro i vandet.

MØD MICHAEL OG CHARLIE

Michael er iværksætter, CEO & IT-ingeniør hos D-A-V Partners, der udvikler big data-løsninger for større brands som Rambøll og Politiken. Charlie er en 2 år gammel fransk bulldog, der elsker godbidder, gribebold og at hyggesnorke i solen på terrassen.

TERRASSELIV FRA VANDKANTEN

”Nogle gange kan det også være sjovt bare at sidde og kigge på livet fra din terrasse”, Michael rejser sig mod vinduespartiet ved terrassen. Nedenfor sejler en lille motorbåd forbi. ”Det er ret hyggeligt. Så kan man se, hvad der sker, mens man er i sit eget sted. Det er utroligt afslappende”.

Fra den sydvendte altan har Michael flere gange holdt grillaftener og nydt en kold øl med vennerne efter arbejde. Om aftenen tændes lysene i vinduerne, og kanalbyen får et næsten orange skær over sig. Langs stierne og gangbroerne går han tit aftenture med sin bedste ven, hunden Charlie.

”Det er SÅ hyggeligt et område, især med alle lysene ved kanalerne om aftenen og den gode atmosfære. Den gode atmosfære, dén kan man finde på Sluseholmen”, deler han. Det er en helt særlig blanding af storbyens drive og havets rolige brusen, der hersker i kanalbyen ved København.

Men det bærer også inspirationen fra andre metropoler, uddyber Michael. ”Blandingen af Amsterdamkanalerne og New Yorkerterrasserne fungerer rigtig godt. Det er hyggeligt at gå rundt og se folk sejle i kajak eller morgensvømme. Nogle dage er der nogen, der går og bygger på deres både. Det giver en helt anden ro”.

TÆT PÅ BRUNCH I LONDON

Og roen er noget, der dyrkes hos Michael og Charlie. Som ITiværksætter er der ofte fuld fart over kalenderen med forretningsmøder i København, Norge, Tyskland, England, Island og Schweiz – og tiden til at slappe af er vigtig. Derfor prioriterede han at købe lejlighed i et nybyggeri, som ikke kræver renovation og ombygning – og som ligger tæt placeret på næste flyafgang.”Det tager mig ingen tid at komme ud til lufthavnen herfra. Du tager bus 34 til Bellacenteret, med metroen til Ørestad og derfra med tog til Kastrup. 20 minutter senere står du ude i terminal 3. Det er bare så fedt”.

Selv turene hjem til familien i Jylland er billigere med fly. Og som virksomhed, der eksporterer viden til udlandet, er det ret ideelt, forklarer han.

”Du har også parkeringskælder tilknyttet de lejligheder, du bor i. Det betyder meget, for så kan du også køre til lufthavnen eller have gæster holdende. Det giver en vis frihed”.

KANALBY MED VOKSEVÆRK

Der skyder hele tiden nye butikker frem blandt fortovscaféerne og havnemiljøet, som inviterer nabolaget til åbent hus. ”Og så tager det kun 5 minutter på cykel – så er du på Fisketorvet eller i Kødbyen”, påpeger Michael.

Den nye bydel tæller allerede en Irma, en Netto, Café Riccos, et italiensk pizzasted og sushi-takeaway. ”Der er de ting, man skal bruge”. Han peger i retning af den lille hovedgade.

”Lige hernede ligger Restaurant Vandvid. Det er superhyggeligt. Der er noget charmerende ved at sidde tæt på vandet og spise lækker mad og drikke noget lækker vin”. Restaurantskibet åbnede i august sidste år og ligger til kaj ved Ben Websters Vej et par hundrede meter herfra.

TØMMERFLÅDESOFAER OG BADESHORTS

Hvis du fortsætter ned ad vejen en sommer søndag, vil du blive mødt af badeglade familier og børn i Havnebadet. ”Det bliver brugt rigtig meget. Faktisk er der mange arrangementer, der bliver holdt uden at de egentlig er planlagt, bare fordi der er så mange aktiviteter”. Af og til padler en nabo forbi på paddleboards – eller sejler rundt på en tømmerflåde, de har sat motor og sofa på. Michael smiler. ”Der er rigtig mange sjove løsninger. Folk herude er kreative!”

Det er svært ikke at dele hans latter. Michael selv svømmer næsten hver morgen for enden af badebroen mellem Egholm og Løvholm. ”Jeg plejer at tage min morgenkåbe og badeshorts på, og så hopper jeg i bølgerne og tager nogle hurtige baner rundt. Det er lige hernede”, han peger på den lille badebro for enden af gangbroerne. Ved siden af står en række kajakker i deres stativer. ”Jeg har selv en båd, men jeg har først lige fået duelighedscertifikat. Det næste trin bliver at sejle i den”, griner han. ”Jeg kan helt klart anbefale det. Hvis man har en båd her, så er det bare at komme ud og sejle. Man skal lige passe på de badende i sluserne og kanalerne, men når det så er sagt, så er det superfedt at komme ud”.

Han tager en lang slurk af sin kaffe på stuebordet. Om en halv time venter det næste forretningsmøde ved Rådhuspladsen.

”I virkeligheden er det, der gør Sluseholmen speciel, at du er langt nok væk fra byen til at mærke denne her ro ved vandet og være en del af et hyggeligt miljø”, slutter han eftertænksomt ” – og samtidig være tæt nok på byen til at du efter 10-15 minutter på cyklen kan stå midt i centrum. Det er ret unikt”.