Arkitektens ord

Igennem de sidste 30 år har København gennemgået en dramatisk transformation. Fra en fattig nedslidt by, beboet af ældre, og i udkanten af Europa, befinder vi os nu i en moderne dynamisk metropol beboet af yngre kreative mennesker – i midten af det nye kultur - Europa.

Udviklingen af Sydhavnen er en vigtig brik i denne udvikling, bydelen som er på størrelse med Vesterbro, er ved at blive Københavns nye signaturbydel.

PLADS TIL FRIHED
Og Sluseholmen er helt central i Sydhavnens udvikling, som det ”ældste” og mest udbyggede område. Her kan man nu se de oplagte kvaliteter, som opnås når vandet indtegnes i byens liv. Her er kanaler og småhavne, hvor man kan svømme og sejle.

Her fletter udelivet og boligens privatsfære sig naturligt sammen, i en helhed som kendetegner det moderne liv - et liv hvor fritid og frihed kan tages på alle tider. Her reflekteres sollyset og husenes facader spejler sig i kanalerne - det giver bydelen en karakter og stemning som vi kender fra Amsterdam og Venedig.

DET NYE KØBENHAVN
Løvholm er det sidste skud på stammen af de ”boligøer”, som sammen danner Sluseholmen, og vil med sine varierede facader indgå naturligt i Sluseholmens arkitektur.

Løvholm er placeret mellem handelsgadens byliv og Teglværkshavnen med den store næsten landskabelige udsigt, og mod nord knytter Løvholm sig til den”gamle” buede hovedkanal, med den lille grønne byplads foran.

Vi har tegnet et projekt som er loyal over for tanken om en moderne bolig til det moderne menneske, huse som passer til det nye København. Træd bare indenfor.
- Claus Gröning, Arkitekt